Altın Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

08-03-2022 16:57
Altın Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

Mücevher dünyasının size sunmuş olduğu avantajlardan haberdar mıydınız? Özellikle altın kaplama ile kıyafetlerinize en uygun aksesuara sahip olma şansını yakalarsınız. Altının ne kadar değerli olduğunu hatırlatmaya gerek yok!

Şıklık ve kullanışlılık açısından öne çıkan altın kaplama ürünlerin saf altın eşya ve takı seçeneklerine kıyasla daha uygun fiyatlı olduklarını biliyor muydunuz? Farklı kalite seçeneklerine sahip olan altın kaplama takılar sayesinde bulunduğunuz ortamın en şık kadını olmayı başarabilirsiniz.

Altın Kaplama Nedir?

Son derece ince bir altın tabakasının ana metal üzerine yapıştırılması ile gerçekleştirilen bir işlem olarak dikkat çeken altın kaplama; 1800’lü yılların başından bu yana kuyumculuk sektöründe kendisine yer bulmuştur. Bilhassa kostüm takıları ve pahalı ürünleri taklit etmek isteyenler tarafından kullanılır. Emek verilerek hazırlanan bir seçenek olmakla beraber kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eder.

Altın Kaplama Takıların Özellikleri Nelerdir?

Siz de altın kaplamasatın almayı düşünüyorsanız bu tür takıların birtakım özelliklere sahip olduğunu bilmelisiniz. Her şeyden önce, gittiğiniz kuyumcudan satın almak istediğiniz ürünün kaplama mı yoksa gerçek altın mı olduğunu öğrenmelisiniz. Bunun yanı sıra, kaplama parçaların fiyatları; normal takılara kıyasla daha uygundur. Bu yüzden, altın kaplama takılar; fiyatları sayesinde de ayırt etmek mümkündür. Buna ek olarak, takıların her birisinde ayar kontrolü için damga yer alır. Bu kıstasa dikkat etmelisiniz. Güvenilir ve popüler bir kuyumcudan alışveriş yapmalısınız. Aksi takdirde, altın ve altın kaplama takıları ayırt etme konusunda birtakım sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Altın kaplama takıların birçoğunda 22K veya 24K altın kullanılır. Bu sayede, takılara normale kıyasla çok daha parlak bir görünüm verilir. Ayrıca, katı altın takılar; bünyesinde çok daha az altın barındırır. Saflık seviyeleri; 18K’nın altında olarak bilinir. Altın kaplama takıları özgün kılan birden çok detay vardır. Eşit olmayan renk tonu ve pullanma; bu tür takıların ayırt edici özellikleri arasında yer alır. Son olarak, kaplama işlemi yapılmayan takıların hipoalerjenik olmadıklarını söylemek gerekir.

Altın Kaplama Nasıl Anlaşılır?

Birçok kişinin aklında altın kaplama nasıl anlaşılır sorusu bulunuyor. Her şeyden önce, altın ile yapılan kaplamanın gerçek altın olduğunu söylemek gerekir. Fakat, kaplama işlemi sırasında çok az altın kullanılır. Bir başka deyişle, bu tür mücevherlerin gerçek altın değeri taşımadıklarından bahsetmek gerekir. Altın kaplamada kullanılan altının saflığı; katı altında olduğu gibi değişkendir. 10K en düşük saflık olmakla beraber en yüksek saflık derecesinin de 24K olduğu bilinir.

Altın kaplama nasılanlaşılır diye merak edenlere her şeyden önce bu tür mücevherlerin düşük fiyatlı olduklarını söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, altın takılar ile aralarındaki ciddi fiyat farkları sayesinde ayırt edilebilirler. Bunun yanı sıra, altın kaplama ürünlerde eşit olmayan renk tonuna ve pullanmaya rastlanır. 22K veya 24K ile kaplanmalarından dolayı oldukça parlak bir görünümleri vardır. Ayrıca, güvenilir bir kuyumcudan satın alındıkları takdirde altın kaplama olup olmadıkları hakkında net bilgi edinilir.

Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

Altın kaplama nasıl yapılır sorusuna cevap arayanların sayısı bir hayli fazladır. Son derece basit bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Her şeyden önce, mücevher parçasının temizlenmesi gerekir. Söz konusu parçanın tüm kirlerden arındırılması şarttır. Takının üzerindeki kir ve yağlar; ultrasonik temizleme, buharlı temizleme ve elektro temizleme yöntemleri ile en iyi şekilde temizlenir. Bu sayede, ürüne en iyi şekilde kaplama yapılması mümkün olur. Bir sonraki aşamada, ana metal üzerine yüksek kaliteli nikel tabakası kaplanır. Ancak, söz konusu kaplamanın ince olması gerekir. Son olarak, mücevherler; altınlarla dolu olan kaplara daldırılır. Ayrıca, altını ana metal üzerine kaynaştırmak adına pozitif elektrik yükünden yararlanılır. Önceden belirlenen kalınlığa ulaşılmasıyla beraber takının kuruması için bir yere asılması sürecine geçilir. Siz de istediğiniz takdirde Youtube’da yer alan altın kaplama nasıl yapılır videolarını izleyerek konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Altın Kaplama Nasıl Parlatılır?

Altın kaplama; birçok mücevherde olduğu gibi başlangıçtaki parlaklığını bir süre sonra kaybeder. Solmasına ve kararmasına rastlanır. Parçanın kalitesinden bağımsız olarak söz konusu ürünün kararması doğal bir süreç olarak ifade edilebilir. Altın; paslanmayan ve aşınmayan bir metaldir. Ancak, aşınmaya ve oksitlenmeye sebep olan baz metaldeki değişimlerden dolayı altın kaplamanın kararmasına rastlanır. Bir başka deyişle, altın kaplamanın kendisiyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. İnce bir kaplama yapıldığı takdirde renginin solacağını ve çabuk kararmış gibi gözükeceğini söylemek gerekir.

Altın kaplamanın parlaklığını koruması adına yapılması gereken birtakım işlemler vardır. Her şeyden önce, mücevher; ilk olarak nikel ile kaplanmalıdır. Bu sayede, baz metallerin altının görünümünü etkilemesinin önüne geçilir. Buna ek olarak, altın kaplama farklı şekilde de parlatılabilir. Bunun için ilk olarak, bir kaba yarım su bardağı su ve bir yemek kaşığı karbonat konmalıdır. Bir sonraki aşamada, yumuşak uçlu bir diş fırçası karışıma batırılmalıdır. Altın kaplama takı; diş fırçası kullanılarak ovulmalıdır. İşlemin tamamlanmasının ardından altın takılar durulanmalı ve temizlenmelidir.

Altın Kaplama Renk Atar Mı?

Altın kaplamatakıya sahip olanların ürünlerini uygun koşullarda saklamaları gerekir. Bu sayede, takının kararma yapmadığını ve aynı kalitede kaldığını göreceklerdir. Bir başka deyişle, altın kaplamayı çok uzun süre herhangi bir kararma olmadan kullanmak mümkündür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.