Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?

22-03-2022 15:30
Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?
Aksesuarlara meraklı biriyseniz ve hangi aksesuarı satın alacağınızı düşünüyorsanız size ısrarla gümüş takıları tavsiye ediyoruz. Gümüş takılar sayesinde bulunduğunuz her ortamda şıklığınızla dikkat çekebilirsiniz. Ayrıca, gümüş takıların birçok kombin ile uyum sağladığını da ifade etmeliyiz.

925 ayar ürünler son derece popülerdir. Birçok insan para biriktirerek bu ürünlerden satın almak ister. Ancak, bazı kişiler; gümüş ürünlerin zararlı olduğunu düşünürler. Yapılan araştırmalar sonucunda gümüş ürünlerin herhangi bir alerjiye sebep olmadığı belirlenmiştir. Tüm bunlara ek olarak, gümüş ürünlerin çok sayıda faydası mevcuttur. Her şeyden önce, radyasyona karşı koruyucu olduklarını söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, enfeksiyonların engellenmesini sağlar. Alerjik reaksiyona sebebiyet vermediklerini bir kez daha hatırlatmak gerekir. Gümüş; ruhsal sağlığınızı da olumlu anlamda etkiler. Kişinin enerjisini yükseltir. Antibakteriyel özelliğe sahip olması da ciddi bir avantajdır. Son olarak, kemik gelişimi ve sağlığı için de faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Gümüş takılar son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak, bu tür takıların gerçeği olduğu kadar sahtesi de bulunuyor. Bu noktada, birçok insanın aklında gerçek gümüş nasıl anlaşılır sorusu yer alıyor.

 

925 Damgalı Ürünler

925 ayar; takı sektörü adına hayati önem taşıyan detayların başında gelir. Gümüşün 1000 gramında bulunan saf gümüş miktarını ifade eden bir terim olduğunu söylemek gerekir. 925 ayar ürün bir örnekle açıklanabilir. 10 gramlık gerçek gümüş takı 9.25 gramı saf gümüş ve 0.75 gramının da saf bakır olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kişi; gümüşün neden saf olarak kullanılmadığını merak eder. Bu noktada, gümüşün tek başına kullanılacak sertlik seviyesine sahip olmadığını söylemek gerekir. Bir başka deyişle, saf haldeyken son derece kırılgandır. Bu yüzden, üretimi sırasında içerisine yeterli bileşimi sağlayacak kadar bakır katılır. Ayrıca, gümüşe katılacak bakır oranı; tüm dünyada %7,5 olarak belirlenmiştir. 925 ayar terimi; bu şekilde ortaya çıkmıştır.

Birçok kişi; 925 damgalı ürünlerin gerçek gümüş olup olmadığını merak eder. 925 damgası; neredeyse tüm gümüş ürünlerde kendisine yer bulur. Fakat, bu damganın yer aldığı tüm ürünlerin yüzde yüz gerçek gümüş olduğunu söylemek mümkün değildir. Buna ek olarak, üzerinde damga bulunmayan ürünlerin de gerçek gümüş olma ihtimalleri vardır. Bir başka deyişle, 925 ayar damgası; ürünün gerçek gümüş olup olmadığını belirleyen tek etmen değildir. Bilhassa son yıllarda üzerinde 925 damgası bulunan birçok gümüş aksesuara rastlanabilir. Fakat, bu tür ürünler; tamamen tüketiciyi yanıltmak adına tasarlanır.

Sonuç olarak, gümüş takı satın almak isteyenlerin 925 damgası dışında farklı unsurları da göz önünde bulundurmaları gereklidir.

 

Gümüş ve Gümüş Kaplama Arasındaki Fark Nedir?

Gerçek takı almak adına araştırma yapanlar farklı bir konu ile karşılaşırlar. Gümüş ve gümüş kaplama arasındaki farkın ne olduğu merak edilir. Gümüş satın almak isteyenlerin gümüşün hammaddesiyle ilgili olarak verilen bilgilere dikkat etmeleri gerekir. Birçok kişi; gümüş olmayan takıları gümüşle kaplayarak silver plated adı altında satışa çıkarır. Bu terim; ürünün gümüşle kaplandığını ifade eder. Tüketiciler; gerçek gümüş ile gümüş kaplama arasındaki farkı merak ederler.

Gümüş kaplama bir ürünün gerçek gümüş olmadığını ifade etmek gerekir. Yalnızca üzerine gümüş kaplama uygulanmış bir üründür. Sonuç olarak, gümüş takı satın almak adına arayış içerisine giren kişilerin gümüş kaplama ürünlere rağbet etmemeleri gerekir. Bu tür ürünlerin alerji gibi hoş olmayan sağlık sorunlarına yol açması söz konusudur.

Gümüşün nereden alındığı son derece önemlidir. Kaliteli bir firmadan alışveriş yapıldığı takdirde herhangi bir sorun yaşanmaz.

 

Gerçek Gümüşü Nasıl Anlarız?

Gümüş; altın kullanmayanların ilk tercihi olmayı başarır. Şık ve kaliteli takı seçenekleri olarak dikkat çeken gümüş aksesuarlar; aynı zamanda ekonomik açıdan da son derece avantajlıdır. Fakat, gümüş satın almak isteyenlerin birtakım hususlar hakkında bilgi sahibi olmaları şarttır. Bir başka deyişle, gerçek gümüşün özellikleri en ince ayrıntısına kadar bilinmelidir. Sahte veya imitasyon gümüş aksesuarların kararmaya yatkın olduklarını söylemek gerekir. Gerçek gümüşlerde de kararmaya rastlanır. Fakat, kalitesi düşük gümüş aksesuarların kararma süreci; 925 ayar ürünlere kıyasla çok daha hızlıdır. Bir başka deyişle, gümüşün kararma hızı da onun gerçek gümüş olup olmadığı hakkında bilgi verir.

Satın aldıkları ürünün gerçek gümüş olup olmadığını anlamak isteyenlerin her şeyden önce söz konusu ürünün Ticaret Odası kaydını incelemeleri gerekir. Bir ürünün Ticaret Odası kaydının olması; onun gerçek olduğunu gösteren detayların başında gelir. Ayrıca, ürünün üzerinde üretici firmanın damgası da yer almalıdır. Bunun yanı sıra, gümüş ürünlerin incelenmesi sırasında uzmandan yardım alınmalıdır. Konu hakkında fikir sahibi olmayanların yalnızca bakarak veya inceleyerek söz konusu ürün hakkında fikir belirtmeleri eksik kalacaktır. Gümüş firmalar ve kuyumculardan yardım alındığı takdirde herhangi bir sorun yaşanmaz.

Kararma; gerçek takı arayışında olanların önem vermesi gereken hususların başında gelir. Gümüşün doğasında kararmanın olduğunu söylemek gerekir. Bilhassa gerçek gümüş nemli ortamda bekletildiği takdirde kısa sürede kararır. Bu noktada, elindeki gümüş ürün uzun süre bekletildiği halde kararmayan birinin söz konusu ürünün gerçekliği hakkında endişelere kapılması gerekir. Gümüş tasarımları; aksesuar tamiri yapan ustalara da gösterilebilir. Bu insanların gümüşün gerçek olup olmadığını anlamak adına yeterli bilgi ve birikime sahip oldukları bilinir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.