Gümüş Takı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

29-03-2022 14:24
Gümüş Takı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Uzun yıllardan beri birçok alanda kullanılan gümüş, günümüzde altından sonra en çok tercih edilen ürün arasında yerini alıyor. Gümüş son zamanlarda yatırım alanında da gözde bir emtia haline geldi. Gümüş, bozuk para yapımında, fotoğrafçılık alanında kullanılan parçalardan biri fakat biz çoğu zaman gümüşe, evimizin kıymetli köşelerinde, takılarda rastlarız.

Gümüş yüzükler, kolyeler ve bileklikler zarif görüntüleri sayesinde çoğu insanın gözdesi olarak kombinlerin parçası olmaya devam ediyor. Satın alınabilirliğinin yüksek olması, şık ve zarif duruşu sayesinde gümüş takılar günümüzde kombinlerin parlayan yıldızı. Ayrıca gümüş takılar kıymetli hediye alternatifleri de olarakta yaygın tercih edilen ürünler arasında.


 

GÜMÜŞÜN AYARI

Gümüş değerine göre belli ayarlara sahiptir ve bu ayarlar binlik sistem üzerinden hesaplanır. Bu hesaplamalara göre en yüksek gümüş değeri 1000 olarak değerlendirilir. Fakat takılarda en yüksek ayar 925 değerindedir. Mücevher yapımında üç çeşit ayar bulunur ve bunlar 925, 900 ve 800 ayar olmak üzere kategorilendirilir.

En çok tercih edilen ve en büyük ayara sahip gümüş, 925 ayardır. Gümüşünüzün kaç ayar olduğunu öğrenmek istiyorsanız genellikle ürünlerin alt kısmında bu değeri görebilirsiniz. Takılarda kullanılan gümüş ayarı çoğunlukla 925 ayardır, bu ayarın %7.5 i bakırdan oluşurken kalanı saf gümüşten oluşmaktadır.

 

 

 

GÜMÜŞ KARARMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR

Gümüş, yapısı gereği kararma özelliği gösterir. Bu bağlamda gümüş takılar ve eşyalar zamanla kararabilir. Fakat bu zamanı uzatmak sizlerin elinde!

Gümüşleri suyla, deterjanla temas ettirmek hızlı kararmasına neden olabilir. Kimyasal maddelerle temas ettirmek ve güneşe maruz bırakmakta gümüşün hızlıca kararmasına sebebiyet verir fakat onları eski haline getirmek ve parlatmak oldukça kolaydır. Gümüşlerinizi sirkeli su, tuz ve karbonat karışımı yardımıyla temizlemeniz mümkündür. Genellikle küçük pamuklu bir bez veya takılarınızın içerisinden çıkan mendil yardımıyla da gümüşünüzü kolaylıkla temizleyip, parlatabilirsiniz. Fakat bütün bunları yaptığınızda sizi tatmin eden bir sonuç elde etmediyseniz güvenilir bir gümüş satıcısından yardım alabilirsiniz.

Gümüşünüzün kararmasını engelleyemezsiniz ama uzun süre kullanımını sağlamak için 6 ayda bir bakım yapmak ömrünü uzatacaktır.


 

AĞIRLIĞINA DİKKAT EDİN

Sahte gümüş üretimi son zamanlarda yaygınlaştı. Takınızı satın alırken şüphe içerisinde olmanız da gayet doğal bir durum. Peki aldığınız gümüşün, orijinalliğini nasıl test edebilirsiniz?

Gerçek gümüş ağır bir maddedir. Almak istediğiniz ürünün orijinalliğini ağırlığından anlayabilirsiniz. Ek olarak, gerçek gümüş mıknatıs çekmez, bu basit yöntemlerle evinizde kolaylıkla gümüşünüzün orijinalliğini test edilebilirsiniz. Fakat en güvenilir yöntem, gümüşünüzü satın aldığınız iş yerinin Ticaret Odasına bağlı olup olmadığını sorgulamak olacaktır. Ticaret Odasına kayıtlı olan gümüş satıcılarının sahte ürün satması mümkün değildir.

 

 

SAHTE TAKILARIN VÜCUDA ZARARLARI

Kullanılan sahte takılar, hem vücudumuza zarar verir hem de çok çabuk deforme olabilir. Sahte gümüş yüzükler, parmağınızda şişlik yaratarak eklem zedelenmelerine sebep olurken bunun yanı sıra içerdikleri kanserojen maddeler nedeniyle ciltten deri yoluyla vücudumuza yayılarak tatsız sonuçlar yaratabilir. İlaveten alerjik reaksiyonlar gösterebilir ve derinizde kabarmalar, kızarıklıklar, tahrişler meydana gelebilir. Bütün bu olumsuz durumların gerçekleşmemesi için de güvenilir bir yerden gümüş takılarınızı satın almak fayda sağlayacaktır.

 

 

GÜMÜŞÜN ADRESİ NUR SİLVER

Gümüş yüzükler, bileklikler, kolyeler ve pandora charmlar kombinlerinizin kurtarıcısı ve parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Aynı zamanda hayatınızdaki değerli insanlara da unutulmaz bir hediye almak istiyorsanız gümüş takılar tercihiniz olabilir. Pandora bileklikler sayesinde hayatınızdaki değerli anları charmlarla birlikte imgeleyebilirsiniz.

Eşsiz tasarımları, benzersiz alternatifleri ve güvenilirliğiyle Nur Silver gümüşün adresi olarak yanınızda!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.