Gümüş Takıların Bakımı Nasıl Yapılır?

29-03-2022 14:20
Gümüş Takıların Bakımı Nasıl Yapılır?

Gümüş takılar, şıklığı ve zarifliğiyle sevilen parçalar arasında yer alıyor. Gümüş takılar, yapısı gereği bir süre sonra kararabilir ve karardığında hoş durmadığını, biliyoruz ama kullanmayı çok sevdiğiniz, kararmasından şikayet ettiğiniz gümüş takıları bir köşeye terk etmenize gerek yok.

Gümüş takılarınızın bakımını ve temizliğini yaptığınız sürece bu durum problem olmaktan çıkacaktır. Üstelik gümüş takıların temizliği oldukça kolay. Takılarınızın ömrünü uzatacak ve eski parlaklığına geri dönmesini sağlayacak birçok yöntem bulunuyor.

 

GÜMÜŞ EŞYALARI NEDEN KARARIR?

Gümüş eşyalar deyince akla gümüş yüzükler, kolyeler ve aksesuarlar gelir. Gümüş, yapısı gereği bir süre sonra kararan madenler arasında yer alır. Gümüşün yapısında bulunan kükürtten dolayı kararma gerçekleşir. Bu nedenle gümüş ürünlerin bakımının ve temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Aksi takdirde zamanla kararıp kullanılamayacak hale gelebilir. Gümüş takılar arasında en hızlı kararan tür gümüş yüzüklerdir. Sık olarak ellerimiz suyla ve deterjanla temas ettiğinden yüzüklerin yıpranması daha hızlı gerçekleşir.

Gümüşün kararması, kalitesiz veya sahte olduğu anlamına gelmez. Aksine orijinal olan gümüş, kararan gümüştür. Kararması nedeniyle gümüş almakta tereddüt ediyorsanız bu kolaylıkla çözülebilecek bir problemdir. Bu bağlamda gümüşün ömrünü uzatmak ve uzun süreli parlak görünüm sağlamak sizin elinizde.

Bunları yapmak için sadece 5 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır çünkü vereceğimiz öneriler hem pratik hem de işlevsel yöntemler.

 

GÜMÜŞ TAKILAR NASIL PARLATILIR VE TEMİZLENİR?

Gümüş eşyaları parlatmak sanıldığı kadar zahmetli değildir. Gümüş takıların temizlenmesi için birçok yöntem bulunuyor. Doğal yöntemler olarak; karbonatla parlatma, deterjanlı su gibi alternatifleri sıralayabiliriz.

Doğal yöntemlerin yanı sıra bunun için üretilmiş kremler ve özel sular da bulunmakta. Gümüş kolyelerinizin kararması artık sizin için bir problem olmayacak. Gümüşlerinizi parlattığınızda sizlerin de parlayacağını bildiğimizden dolayı aşağıdaki önerileri sizin için sıraladık.


KARBONATLA PARLATMA

Doğal temizlik yöntemleri denildiğinde karbonat olmazsa olmazlardan biri. İçerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde karbonat, temizlik alanında sıklıkla kullanılır. Gümüşlerinizin ışıltısını geri kazandıracak yöntemlerin içerisinde de karbonatla parlatma yer alıyor. Peki bunu nasıl yapmalıyız?

Bu yöntem kolay ve zamanınızı almayacak etkili bir yöntem.

Bir bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırıp gümüş takılarınızı yapmış olduğunuz karışımın içerisinde bekletebilirsiniz. Bu bekletme süresi 30-60 dakika arasında olabilir. Sonrasında pamuklu bez veya mendil yardımıyla ovarak temizleyip kullanabilirsiniz.


DETERJANLI SU

Bir diğer yöntem, deterjanlı su yöntemi. Evinizde kullandığınız ve içeriğine güvendiğiniz herhangi bir deterjan ile bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Gümüşe zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz bir deterjanlı su karışımı hazırlayıp temiz bir bez yardımıyla gümüşlerinizi parlatabilirsiniz. Kullandığınız pamuklu ve yumuşak bez gümüşünüzün çizilmesini engelleyeceği gibi gümüş takılarınızı eski parlaklığına kavuşturacak.


GÜMÜŞ TEMİZLEYİCİ KREM

Gümüşlerin temizliği için pek çok doğal yöntem bulunmakta fakat bunlarla uğraşmak istemeyenler için piyasada gümüş temizleyici etkili kremler satılıyor. Bu kremler gümüşünüzü nazikçe parlatır. Bu parlatma işlemini ayda bir veya iki kez tekrarlarsanız gümüş takınızın ömrünü uzatmış olacaksınız.

Gümüş temizleyici kremlerin fiyatları ürüne ve markaya göre değişiklik gösteriyor fakat ortalama 150-200 TL civarında satılıyor. Bu kremleri; gümüş satan dükkanlarda, online alışveriş sitelerinde bulmanız mümkün.


RUTİN OLARAK TEMİZLEME

Gümüşler, yalnızca karardığında temizlenmemeli. Kullanım ömrünü uzatmak için rutin olarak temizlemek faydalı olacaktır. Haftada bir gümüş takınızın içinden çıkan temizleme mendiliyle veya nemli bir bez yardımıyla gümüş takınızın temizliğinin sağlanması kısa süreli ve etkili bir temizleme yöntemidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.