Gümüş Takıların Kararması Nasıl Önlenir?

29-06-2022 11:49
Gümüş Takıların Kararması Nasıl Önlenir?

Kadınlar günlük yaşamlarında kullanışlı, ekonomik ve modern gümüş takıları tercih etmektedirler. Birçok kadın için her zaman moda olan gümüş takılar vazgeçilmezdir ve sevdiklerine hediyedir. Aldığınız gümüş aksesuarları ilk günkü gibi yeni tutun. Unutmayın ki özel olarak üretilmiş gümüş zincirin yıllar içinde parlaklığını kaybetmesini ve aynı ihtişamı göstermesini önlemek için yapılması ve yapılmaması gerekenler var.

Öncelikle günlük faaliyetlerimizde, işlerimizde gümüş takı taşları kararmasınlar diye bazı kimyasallara maruz bırakmamalıyız. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse,

 

  • Gün içerisinde birçok kez su, sabun ve kozmetik ile temasa geçiyoruz. Bu durumun etkisini azaltmak için sabun, krem ​​ve losyon gibi kişisel bakım ürünleri ile temasın azaltılması gerekmektedir.
  • Parfüm veya deodorantları doğrudan kolye veya küpelerin üzerine sıkmamak gümüşünüzü parlak tutmanın en önemli yollarından biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. Ürüne dokunmayın.
  • Ev işleri yaparken bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı ve ağartıcı gibi kimyasallarla etkileşime girmemek önemlidir. Bulaşık yıkarken veya iş eldiveni kullanırken gümüşün parlaklığını mümkün olduğunca bozmamaya özen gösterilmelidir.
  • Toprak gümüş malzemeyi aşındırabileceğinden, bahçıvanlara hassas mücevherler kullanmamaları tavsiye edilir.
  • Tuzlu suyun olumsuz etkisi olduğu için deniz suyundaki iyot oranı gümüşün parlaklığını düşürmesin diye takıları çıkararak takıları uzun süre parlak bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Havuzdaki klor bir kimyasaldır ve aşındırılmadığı takdirde oksitlenmesi önlenebilir.
 

 

Gümüş Neden Kararır?

İster kendimiz için alın, ister bir yakınımız tarafından bize verilmiş olsun, gümüşünüzü özenle kullanmak istiyoruz. Gümüş kolye, küpe, bileklik, gümüş yüzük ve diğer aksesuarlarınızın yıllar içinde güzel görünmesini istememize rağmen kararma olabiliyor. Gümüş kararması ürünlerin kullanım sırasında gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde kararması normaldir. Gümüşün kararması gümüş olmadığını veya ayarlarda bir sorun olduğunu göstermez. Aslında hiç rengi solmaz denilen bir ürünün gümüş olmasının imkansız olduğu açıkça ifade edilebilir. Yani kullandığınız gümüş takıların koyu olduğunu gördüğünüzde bunu orijinalliğine bağlamak doğru olmaz.

 

Gümüş kükürt elementini içerdiğinden zamanla rengi değişir. Nemli ve nemli bir ortamda saklandığında gümüşün rengi hızla bozulur. Kararma havadaki hidrojen, kükürt ve kükürt içeren maddelerle başlar. Gümüş ayrıca kimyasallarla temas ettiğinde, diğer değerli taşlarla aynı yerde kaldığında, uzun süre açık havada kaldığında veya suya, tuza veya aside maruz kaldığında kararır.


Gümüş Takıların Kararması Nasıl Önlenir?

 Bizimle ışıl ışıl parıldayan gümüş takılarınız bir süre sonra kararacak ve eski görünümünü kaybedecektir. Öte yandan gümüş takıların her zaman ilk günkü parlaklığını korumasını isteriz. Bu nedenle, aşağıdaki makaleler, gümüş takıların kararmasının nasıl önleneceği ve gümüş takılara en çok neyin zarar verdiği ile ilgili sorulara cevap verecektir.

 

Gümüş takılar kimyasallara karşı çok hassastır. Kremler, ağartıcılar, deodorantlar ve deterjanlar gibi kimyasallar gümüş takılarla temas ettiklerinde korozyona ve kararma etkilerine neden olabilir. Gümüş takılar tuzlu suda veya deniz suyunda hızla kararabilir. Bu nedenle denizde yüzerken onlardan kurtulmak en iyisidir. Özellikle yaz aylarında bu konuyla ilgili şikayetlerin arttığını görüyoruz. Kararmaya neden olan bir diğer faktör ise ürünün tere maruz kalmasıdır. Terleme kişiden kişiye değişir, bu nedenle bazı insanlar kararır, bazıları geç kalır. Takılarınızı uzun süre kullanmadan saklamak istiyorsanız özel kutusunda saklayarak çizilmesini ve kararmasını önleyebilirsiniz. Bu noktalara dikkat ederek takılarınızın uzun süre dayanacağını garanti edebilirsiniz. Gümüş kolye ve bilekliğin çizilmemesi veya zincire karışmaması için ayrı tutulması önemlidir. Gümüşünüzü yenilemek için zaman zaman gümüş aksesuarlarınızı mikrofiber bir bez ile silin ve parlatın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.