Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

15-06-2022 11:08
Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar arasında yüzük ölçüsü bulunur. Eğer yüzük ölçünüzü bilmiyorsanız aşağıda açıkladığımız; çap veya çevre bulma, profesyonel ölçüm yöntemleriyle yüzük ölçünüzü kolaylık belirleyebilirsiniz.

Çap Bulma Yöntemi

Çap bulma yöntemi, ölçü belirlemede en kolay yöntemler arasında bulunur. Çap bulma yöntemini kullanarak yüzük ölçüsü bulmak için ihtiyacınız olan tek şey, önceden kullandığınız bir yüzüktür.

·Önceden kullandığınız yüzüğünüzü alın,

·Milimetre (mm) ölçüsü olan bir cetvel edinin,

·Yüzüğünüzü yatay bir biçimde masaya koyup boydan boya yüzüğün iç çapını ölçün. Bu işlemi yaparken oldukça dikkatli davranın. Ayrıca yüzüğün en geniş kısmını ölçtüğünüzden emin olun.

·Bu ölçme işlemini yaparken yüzüğün metal olan bölgesini dikkate almayın. Daha sonra cetvelden milimetreyi okuyun. Bulduğunuz değeri, yüzük ölçüsü tablosunu göz önünde bulundurarak karşılaştırın ve net bir şekilde yüzük ölçünüzü bulun.

Çevre Bulma Yöntemi

Elinizde önceden kullandığınız bir yüzük yoksa; çevre bulma yöntemiyle yüzük ölçünüzü kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Çevre bulma yöntemiyle yüzük ölçünüzü belirlemek için elinizde olması gereken tek şey; bir parça tel veya şerit halinde kesilmiş olan bir parça kağıt!

Elinize küçük bir parça tel veya kağıt aldıktan sonra; kağıdı veya teli parmağınıza sarın,

İki ucun birleştiği kısmı kalemle işaretleyin,

Milimetre (mm) ölçüsü olan bir cetvel yardımıyla işaretlediğiniz yere kadar olan kısmı ölçün,

Ölçmüş olduğunuz bu değer, size parmağınızın çevresinin uzunluğunu verecektir. Son olarak yüzük tablosunda çevre değerine karşılık gelen ölçüyü bularak yüzüğünüzü sipariş edebilirsiniz!

Profesyonel Ölçüm Yöntemi

Yukarıda açıkladığımız çap ve çevre bulma yöntemiyle yüzük ölçüsü alma tekniği evde kolaylıkla kullanabileceğiniz yöntemler arasında yer alıyor. Fakat en doğru ve net sonucu profesyonel ölçü yöntemiyle alabilirsiniz. Profesyonel ölçüm yaptırmak için mücevher veya takı satan bir mağazaya gidip oradaki çalışandan yardım istemek olacaktır.

Kuyumcularda ya da takı satan dükkanlarda her numara yüzüğün bulunduğu bir anahtar bulunur. Bu yüzükler içerisinde parmağınıza en uygun olan yüzük seçildikten sonra malafada denilen bir ölçüm aleti kullanılarak yüzüğün tam olarak kaç numaraya denk geldiği tespit edilir ve böylece yüzük ölçüsü belirlenir

Yüzük Ölçü Tablosu

Yüzük ölçüsü; cinsiyete, ülkelere ve kiloya bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu bağlamda her ülkenin yüzük ölçü tablosu da farklıdır. Türkiye’deki kadınların yüzük ölçüsü genellikle 6 numaradan başlayarak 28 numaraya kadar çıkmaktadır. Türkiye’de yaşayan bir kadının ortalama yüzük ölçüsü 15 olarak tespit edilmiştir Erkeklerde ise en küçük yüzük ölçüsü 10 olup, en büyük yüzük ölçüsü de 35’tir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.